A Munkáspárté a harmadik budapesti lista

MTI
2002.03.01. 19:16
Nyilvántartásba vette péntek délutáni ülésén a Fővárosi Választási Bizottság (FVB) a Munkáspárt budapesti listáját. A harmadikként területi listát állító párt a Budapesten kiosztható 28 listás mandátumhelyre 80 személyt jelölt meg. Az érintettek meghallgatását követő hosszas vita után az FVB megsemmisítette a Zuglóban működő 22. számú egyéni választókerületi választási bizottságnak azt a határozatát, amellyel jogszerűnek találta a helyi polgármester választási szórólapját.

Kutalikné dr. Kardos Zsuzsanna polgármester (SZDSZ) szórólapját két fideszes politikus, a helyi elnök és a frakcióvezető kifogásolta. Weinwurm Árpád és Rozgonyi Zoltán szerint ugyanis sérti a jelöltek közti esélyegyenlőséget és alkalmas a választók megtévesztésére is a szórólap, mivel a polgármester Paskai László bíboros-prímás és a polgármesteri hivatal két köztisztviselőjének társaságában látható.

Az FVB megalapozatlanság miatt új eljárásra utasította a helyi választási bizottságot. Fogarasi József, az FVB elnökhelyettesének összegzése szerint a tényállást nem tisztázták, az elutasító jegyzőkönyv nem arról szólt, mint a beadvány, nem volt a határozatnak indoklása sem, és így másodfokon nem is lehet érdemben tárgyalni az ügyről.