Erzsébet
1 °C
4 °C

Orbán: a mindenkori kormány legyen rendpárti!

2002.03.02. 13:37
A jövő építésének fontos mozzanata a rendőrség és a közbiztonság megerősítése - jelentette ki Orbán Viktor szombaton Kunszentmiklóson. A miniszterelnök a városi rendőrkapitányság új épületének avatása alkalmából mondott beszédet. Leszögezte: a kormánynak, a mindenkori kormánynak az a dolga, hogy rendpárti legyen.

Megítélése szerint, aki a szabadságot rend nélkül képzeli el, "az valószínűleg nem gyarapítani fogja az országot, hanem a szabadság nevében engedi, hogy egyesek lerombolhassák, amit mások felépítettek", vagy elvehessék, amit mások munkájukkal megszereztek.

A kormányfő szerint olyan közbiztonságot kell teremteni, hogy Magyarországon mindenki, aki abban töri a fejét, hogy netán rossz útra tér, tisztában legyen azzal, "ha bűnözésből akar megélni, akkor komoly, egyre komolyabb kockázatot vállal".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?