Cecília
4 °C
6 °C

Rendbontók a kisgazda gyűlésen

MTI
2002.03.03. 18:42
Torgyán József nem vett részt vasárnap a Független Kisgazdapárt Nyírbátorba meghirdetett választási gyűlésén, amely előtt kisebb rendzavarás történt. Ember László, az FKGP elnökének mátészalkai kampányfőnöke - Torgyán József a mátészalkai választókerületben ismét egyéni képviselőjelöltként indul a választáson - az MTI-nek a helyszínen azt a tájékoztatást adta, hogy a pártvezető zsúfolt programja miatt marad távol a rendezvénytől.

A gyűlés előtt heves szópárbaj és kisebb lökdösődés alakult ki Torgyán József hívei és ellenzői között. Az FKGP elnökét bírálók mintegy húszan lehettek. Közöttük volt Simonné Rizsák Ildikó is, aki 1998-ban a Független Kisgazdapárt Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei önkormányzati elnökjelöltje volt, s nemrég a párt hivatalosan megvonta tőle a bizalmat. Rizsák Ildikó - a férje Simon Miklós, az Országgyűlés Honvédelmi Bizottságának elnöke, aki 1998-ban az FKGP színeiben került a parlamentbe, jelenleg a Fidesz-MDF közös képviselőjelöltje a nyírbátori választókerületben - csitította a vitatkozókat, nem egyszer határozottan fellépett annak érdekében, hogy a lökdösődések ne fajuljanak el.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?