Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

13. havi nyugdíjat ígér Medgyessy

Népszabadság
2002.03.04. 07:10
A 13. havi nyugdíj bevezetését ígéri kormányra kerülése esetén Medgyessy Péter. A szocialisták miniszterelnök-jelöltje országjáró körútjának feléhez érkezett, a Dunántúl után mától a keleti országrészt járja. - A fél ország már mögöttem van, most jön a másik fele - mondta lapunknak Medgyessy. Htfőn Hajdú-Biharban folytatja négyhetes országjáró körútját az MSZP miniszterelnök-jelöltje. Medgyessy eddig a Dunántúlt járta, 45 városban, illetve faluban sok tízezer emberrel volt alkalma találkozni. Tapasztalatai szerint az emberek túlnyomó többsége a múltról, az ideológiáról, a kampány stílusáról folyó vitát mesterségesen gerjesztettnek és fölöslegesnek látja.

Medgyessy szerint az emberek kormányváltást akarnak. - Nekem azt mondják, hogy elegük van a kormányzati nagy mellényből, a sikerpropagandából, abból, hogy a politika visszaköltözött a munkahelyekre, a hivatalokba, a magánéletünkbe, és a szaktudás helyett újra fontosabb a politikai lojalitás - közölte. Félelem helyett nyugalomra, biztonságra, kiszámítható jövőre van szükség. - Ezt nem tudja biztosítani a jelenlegi kormány - szögezte le Medgyessy. - Mi továbbra is nyugodt kampányt folytatunk, és a megoldásokról beszélünk, mert ez érdekli az embereket - fűzte hozzá.