Olivér
5 °C
8 °C

Juhász az MSZP-s honvédelmi miniszter-jelölt

2002.03.06. 21:15
Juhász Ferenc, a parlament honvédelmi bizottságának szocialista alelnöke az MSZP honvédelmi miniszter-jelöltje. Ezt Medgyessy Péter, az MSZP miniszterelnök-jelöltje szerdán Miskolcon tartott sajtótájékoztatóján jelentette be. Juhász Ferenc a negyedik miniszterjelölt, akit Medgyessy Péter megnevezett. Medgyessy Péter szerint a honvédelem olyan terület, amelyre az elszalasztott évek voltak a jellemzők.

Az MSZP-nek érdeke, hogy Magyarország lakosságának biztonsága meglegyen. Ezen belül meg kell, hogy feleljünk a NATO követelményeinek. Célunk, hogy az ország egy erős, hatékony és stabil hadsereggel rendelkezzen - fogalmazott Medgyessy Péter. A szocialisták miniszterelnök-jelöltje szerint leendő kormánya végrehajtja a haderőreformot. Az MSZP célja a sorkatonai szolgálat megszüntetése, az önkéntes, hivatásos hadsereg kialakítása - mondta Medgyessy Péter, hozzátéve: a Magyar Honvédséget úgy kívánják átalakítani, hogy az a társadalom által elismert, biztos egzisztenciát nyújtó nemzeti intézmény legyen.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?