Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Csökkenhet az árvízveszélyes házak biztosítási aránya

Magyar Hírlap
2002.03.07. 07:17
Március elsejéig alig több mint ötszázan kötöttek lakásbiztosítást az OTP-Garanciánál azok közül a Tisza-mentén élők közül, akiknek az ÁB-Aegon felmondta a szerződését az elmúlt fél évben. Emellett a 10 ezerre tehető "elbocsátott" ügyfelek egy részének az ÁB-Aegon is felajánlott új, árvízkárt már nem fedező biztosítást. A lehetőséggel mintegy ezren éltek. Mint ismeretes, január végén Varga Mihály pénzügyminiszter bejelentette, hogy az OTP-Garancia változatlan feltételekkel átvesz minden felmondott lakásbiztosítást, közöttük a legkockázatosabb vályogházakét is. A miniszter felvetése azonban eddig nem valósulhatott meg, mivel a személyes adatok védelméről szóló törvény miatt az ÁB-Aegon nem adhatta át több mint 10 ezer szerződésének címlistáját a másik biztosítónak.

A Tisza térségében becslések szerint tavaly a lakások mintegy felének volt biztosítása, ami a 64 százalékos országos átlag alatt marad. A jövőben akár romolhat ez az arány, mivel az újabb konstrukciók drágábbak, ezért előfordulhat, hogy a kisebb jövedelműek a havi 2.000 forint körüli összeget már nem tudják kifizetni.