Aliz
6 °C
14 °C

Pokorni: A Fidesz nem fog együttműködni a MIÉP-pel

MTI
2002.03.07. 08:04
A Fidesz nem akar és nem is fog együttműködni a MIÉP-pel - nyomatékosította a TV2 szerdai hírműsorában Pokorni Zoltán, a Fidesz elnöke. Csurka István MIÉP-elnök azon kijelentésére reagálva, hogy a MIÉP a választások első fordulója után több mint száz képviselőjelöltjét vissza kívánja léptetni a Fidesz és együttműködő partnerei javára, Pokorni Zoltán közölte: pártjának nem dolga, hogy részt vegyen a hatalomért versengő erők versenyében, különösen nem a jobb- és a baloldal egyre durvuló kampányában.

"Az a koalíció, amely tavaly év végén az MDF és a Fidesz összefogásának eredményeként létrejött és amelynek a két kormánypárton kívül tagja a Lungo Drom, a Kereszténydemokrata Szövetség és a Kisgazda Polgári Egyesület, bőven elég ahhoz, hogy a mandátumok többségét megszerezze" - szögezte le Pokorni Zoltán, hozzátéve: nincs mód e koalíció kiszélesítésére, sem jobbra, sem balra. A Fidesz-elnök szerint Kovács László MSZP-elnöknek Csurka István kijelentésére reagáló szavai Grósz Károly szellemét idézték, aki fehérterror visszatérésével riogatott a rendszerváltozás előtt két évvel. Kovács Lászlónak és Csurka Istvánnak egymás között kellene rendezniük ellentéteiket - vélte Pokorni Zoltán.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?