Erzsébet
1 °C
4 °C

Hazaküldték munkahelyéről az éhségsztrájkoló Munkáspárti alelnököt

MTI
2002.03.07. 11:03
Üzemorvosi vizsgálat után hazaküldték munkahelyéről, a Paksi Atomerőműből csütörtök reggel Vajnai Attilát, a Munkáspárt alelnökét, aki szerdától éhségsztrájkot folytat. A politikus amiatt demonstrál, mert a Munkáspárt szerint a Magyar Televízió nem biztosít esélyegyenlőséget az országos listát állító pártoknak. A Paksi Atomerőmű tájékoztató és látogató központjának vezetője, Kováts Balázs közlése szerint Vajnai Attila csütörtökön megjelent munkahelyén, de felettese orvosi vizsgálatra küldte.

Az orvos megállapította, hogy a fejlesztőmérnök nem alkalmas feladata elvégzésére, ezért azzal küldte haza, hogy keresse fel háziorvosát, és vegyen ki betegszabadságot. Vajnai Attila elmondta: munkába állásakor maga ment el az üzemorvoshoz, mert ezt munkáltatójával szemben így tartotta etikusnak. Leszögezte: a demonstrációt addig folytatja, amíg az ügyben törvényes megoldás nem születik, de reméli, kezdeményezése néhány napon belül eredményre vezet. Vajnai Attila hangsúlyozta, hogy az éhségsztrájk miatt politikai tevékenységét nem függeszti fel, erejétől függően a hét végéig több pártrendezvényen is részt kíván venni.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?