Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Hazaküldték munkahelyéről az éhségsztrájkoló Munkáspárti alelnököt

MTI
2002.03.07. 11:03
Üzemorvosi vizsgálat után hazaküldték munkahelyéről, a Paksi Atomerőműből csütörtök reggel Vajnai Attilát, a Munkáspárt alelnökét, aki szerdától éhségsztrájkot folytat. A politikus amiatt demonstrál, mert a Munkáspárt szerint a Magyar Televízió nem biztosít esélyegyenlőséget az országos listát állító pártoknak. A Paksi Atomerőmű tájékoztató és látogató központjának vezetője, Kováts Balázs közlése szerint Vajnai Attila csütörtökön megjelent munkahelyén, de felettese orvosi vizsgálatra küldte.

Az orvos megállapította, hogy a fejlesztőmérnök nem alkalmas feladata elvégzésére, ezért azzal küldte haza, hogy keresse fel háziorvosát, és vegyen ki betegszabadságot. Vajnai Attila elmondta: munkába állásakor maga ment el az üzemorvoshoz, mert ezt munkáltatójával szemben így tartotta etikusnak. Leszögezte: a demonstrációt addig folytatja, amíg az ügyben törvényes megoldás nem születik, de reméli, kezdeményezése néhány napon belül eredményre vezet. Vajnai Attila hangsúlyozta, hogy az éhségsztrájk miatt politikai tevékenységét nem függeszti fel, erejétől függően a hét végéig több pártrendezvényen is részt kíván venni.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek