MSZP: nőnapi kampány a nőkért

2002.03.08. 11:05
A nők nagyobb közéleti szerepvállalását, a nemek közötti megkülönböztetés megszűntetését, a gyermeknevelés jelenleginél nagyobb támogatását és az egyedül álló nők életkörülményeinek javítását nevezte az MSZP kormányra kerülése esetén a párt nőkkel kapcsolatos tennivalói közül a legfontosabbnak a szocialisták országos elnöksége négy tagja.

Szili Katalin elnökhelyettes, Lendvai Ildikó alelnök, valamint Lamperth Mónika és Nagy Nóra elnökségi tagok nőnapi sajtótájékoztatójukon kifogásolták, hogy a konzervatív jobboldal szinte kizárólag a férfiakhoz szól. Lendvai Ildikó szerint a kormányzó pártok vezetői között szinte alig van hölgy, csupán egy "politikai méhkirálynőt" kreáltak maguknak. Utaltak arra, hogy az MSZP vezető testületeiben a nők arányának már most el kell érni legalább a 20 százalékot.

A szocialista politikusok ígérete szerint az MSZP kormányra kerülve egyebek mellett 10 ezer forinttal emelné a gyes-t, társadalombiztosítási támogatást adna a fogamzásgátlókra és emelné az özvegyi nyugdíjat.