Judit
3 °C
7 °C

Németh Imre a szocialista agrárminiszter-jelölt

2002.03.08. 19:22
Németh Imre országgyűlési képviselő, az MSZP agrárpolitikai kabinetjének vezetője a szocialisták mezőgazdasági miniszter-jelöltje. Ezt Medgyessy Péter, az MSZP miniszterelnök-jelöltje jelentette be pénteken Salgótarjánban. Elmondta: Németh Imre nemcsak az ő és az MSZP támogatását élvezi, de azokét a szakemberekét is, "akik igazán tehetnek azért, hogy a magyar mezőgazdaság kimozduljon rossz helyzetéből". A szocialisták kormányfő-jelöltje közölte, hogy nem tűrik meg a földspekulációt. Ezért a földtörvényt azzal egészítik ki, hogy a földvásárlás feltétele lesz a tartós helyben lakás és a kellő szakértelem. Az MSZP miniszterelnök-jelöltje kijelentette: maradéktalanul kifizetik a szövetkezeti üzletrészek ellenértékét. Növelik az őstermelők támogatottságát, 500 ezer forintra emelik az adómentesség határát.

Németh Imre úgy fogalmazott: olyan ágazat talpra állítása lesz a feladata, amely alapvetően meghatározza a vidéken élő emberek életfeltételeit. Jelezte: a szocialista kormány véget fog vetni a szembeállító, megosztó és részrehajló agrárpolitikának. Hozzáfűzte, hogy a mezőgazdasági válság felszámolása érdekében már az első száz napban határozott intézkedéseket kell hozni. A politikus közölte: új piacszabályozási rendszert vezetnek be a termelők jövedelembiztonságának javításáért. A hatmillió forintos kistermelői adókedvezményt kiterjesztjük a többi őstermelőre is - mondta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?