Jolán
2 °C
4 °C

Megalakult a Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége

MTI
2002.03.09. 14:28
Megalakult a Magyar Elektronikus Újságírók Szövetsége (MEÚSZ) szombaton, a szervezet budapesti ülésén Hollós Jánost, a Magyar Rádió Rt. alelnökét választották meg az új szövetség elnökének. A MEÚSZ elnökségének tagjai: Kondor Katalin, a Magyar Rádió Rt. elnöke, Mendreczky Károly, a Magyar Televízió Rt. elnöke, Pekár István, a Duna Televízió Rt. elnöke, Liszkay Gábor, a Magyar Nemzet igazgató-főszerkesztője, Siklósi Beatrix, a Magyar Televízió munkatársa és Sediánszky János, a Magyar Rádió munkatársa. Hollós János, a MEÚSZ elnöke az elfogadott alapszabályra hivatkozva kijelentette: a szövetség politikai tevékenységet nem folytat, a szervezet pártoktól független. A MEÚSZ jó viszonyra törekszik a mindenkori magyar kormánnyal, azzal tárgyilagos és konstruktív kapcsolatot igyekszik kialakítani - idézett az alapszabályból Hollós János.

Az elnök elmondta, hogy valódi érdekvédelmi szervezetként akarják működtetni az új újságíró szervezetet, olyan információs szolgáltatásokhoz szeretnék hozzájuttatni tagjaikat, amelyek segítségével eleget tudnak tenni a gyors és pártatlan tájékoztatás követelményeinek. Szeretnék elérni, hogy a szövetség tagjai igen kedvezményes mobiltelefon-szolgáltatást kapjanak, valamint lépéseket tesznek azért, hogy a tagok ingyenes internet-szolgáltatást vehessenek igénybe. Azokat várjuk a most megalakult újságíró szövetség tagjainak sorába, akik hitelesen akarnak tájékoztatni a mindennapi eseményekről - mondta Hollós.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?