Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Folytatódik az éhségsztrájk a villanyáramért

RSK
2002.03.12. 10:12
Háromnapos figyelmeztető éhségsztrájkba kezdett két tunyogmatolcsi férfi - és további hat szimpatizáns -, akiknek a tavaly augusztusban felépült házaihoz az önkormányzat a többszöri ígéretek és a jogszabály ellenére sem hajlandó kiépíteni az elektromos hálózatot. A kisgyermekeikkel hónapok óta melléképületekben lakó családok szerint az önkormányzat roma származásuk miatt diszkriminálja őket.

Szikora Zsolt és Jónás Zoltán korábban saját költségükön is bevezettették volna az áramot, de az áramszolgáltatóhoz beadott hálózatbővítési kérelmüket végül a község jegyzőjének kérésére - a vegyes tulajdonú hálózat elkerülése miatt - visszavonták. A jelentős forráshiánnyal küzdő önkormányzatnak jelenleg nem áll módjában a félmillió forintba kerülő hálózatbővítés, ám megfelelő támogatás esetén nem zárkóznak el a probléma megoldásától - közölte a Roma Sajtóközponttal Nagy Anita, a település jegyzője.

A jelenleg rokonoknál, két tíz négyzetméteres melléképületben lakó családok férfi tagjai addig koplalnak, amíg megoldás nem születik ügyükben. Felhívásukat az önkormányzathoz is eljuttatták, ahonnan ezidáig nem kaptak visszajelzést.