Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Felfüggesztették éhségsztrájkjukat a tunyogmatolcsi romák

MTI
2002.03.13. 19:03
Felfüggesztette éhségsztrájkját szerdán délután az a nyolc tunyogmatolcsi roma, akik hétfőtől azért tartottak tiltakozó akciót, mert a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település önkormányzata nem építtette ki lakóhelyükön, a község Toldi utcájában az elektromos vezetéket.

A demonstrálók szószólója, Szikora Zsolt az MTI-nek elmondta: azért döntöttek a felfüggesztés mellett, mert bíznak abban, hogy szerdai segítségkérő levelük alapján Orbán Viktor miniszterelnök eljár érdekükben a tunyogmatolcsi önkormányzatnál és végre lesz villanyvezeték az utcájukban. Szikora Zsolt megemlítette: ő és társa, Jónás Zoltán családja három-három gyermekkel a nagyszülők házának egy-egy melléképületében, nagyon rossz körülmények között él, hiába építtettek tavaly új lakást a Toldi utcában.