Ivó, Milán
EUR 382,98 Ft
USD 365,84 Ft
6 °C
26 °C

A Legfelsőbb Bíróság vizsgálja az MTV kampányterveit

Magyar Hírlap
2002.03.14. 07:49
Az Országos Választási Bizottság az SZDSZ panaszára felhívást bocsátott ki, amelyben a testület nyomatékosan felhívja a rádió- és televíziószolgáltatók figyelmét a választási eljárási törvénybe foglalt alapelvek, jelesül a jelölő szervezetek esélyegyenlőségének következetesebb biztosítására. Az OVB ülésére meghívták a Magyar Rádió és az MTV képviselőit is, de a közszolgálati médiák az ülésen nem képviseltették magukat.

A média szerepével kapcsolatos kérdés teljes szakmai és politikai megosztottság jegyében tárgyaló testület hatáskörét szűken értelmezve, az MTV törvénysértő választási kampányterve elleni SZDSZ-panaszt hatáskör hiányában, 6:3 arányban elutasította. Poczkodi Balázs, az SZDSZ OVB-be delegált tagja a lapnak elmondta: a testület határozata ellen kifogással élnek, így az elvi kérdésben a Legfelsőbb Bíróság hozza meg a végleges döntést. Szoboszlai György (MSZP) az ülésen felvetette, súlyos következményekkel jár, ha az OVB, amely a választások tisztaságának egyik végső letéteményese, szerepkörét nem a társadalmi funkciójának megfelelően gyakorolja. Mint ismeretes, több ellenzéki párt is kifogásolta, hogy az MTV önkényesen "a vélelmezett győzelmi esélyeket latolgatva" megkülönbözteti a jelölő szervezeteket és e szerint biztosít számukra adásidőt a választási vitaműsorokban.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek