Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Sztrájkot terveznek a szociális dolgozók

MTI
2002.03.18. 18:28
Március végén két órás figyelmeztető sztrájk megtartását tervezi a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezete (SZTDSZ), ha addig a szaktárca nem hívja össze az ágazati érdekegyeztető fórumot - közölte Kónya Gusztávné, az érdekképviselet elnöke. Beszámolt arról, hogy a múlt héten levélben tájékoztatták Harrach Péter szociális és családügyi minisztert a szociális ágazatban tapasztalható bérviszonyokról, és levelükre egy héten belül várnak választ.

Okafogyottnak és szakmailag nehezen értelmezhetőnek tartja a szaktárca a Szociális Területen Dolgozók Szakszervezetének sztrájk-felhívását a Szociális és Családügyi Minisztérium. A minisztérium vezetése tisztában van azzal, hogy az ágazatban dolgozók anyagi megbecsülése még nem arányos munkájuk nehézségével és fontosságával. - Éppen ezért a kormány szakértői dolgoznak a közalkalmazotti életpálya-modell kialakításán, amelynek 2003. január elsejei bevezetése tovább javítja majd a szociális területen dolgozó közalkalmazottak helyzetét is - olvasható a közleményben.