Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A zsidó hitközségek szavazásra buzdítanak

MTI
2002.03.19. 11:16
A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) arra biztatja a felekezet tagjait, hogy minél többen menjenek el szavazni az országgyűlési választásokon és lelkiismeretük szerint adják le voksukat - közölte Tordai Péter elnök kedden az MTI-vel. A szervezet vezetője kiemelte, hogy felnőtt, önállóan gondolkodó választóknak tekintik zsidó hittestvéreiket, ezért nem kívánják befolyásolni döntésüket: a Mazsihisz nem bocsát ki választási körlevelet, és a zsinagógákban sem adnak a rabbik a választásokkal kapcsolatosan útmutatást.

Tordai Péter hangsúlyozta: arra kérik a magyarországi zsidóságot, éljen azzal a joggal, hogy négyévente leteheti voksát a jövő kormánya mellett. Szavai szerint arra biztatják a felekezet tagjait: annak figyelembevételével adják le szavazatukat, melyik párt, illetve kormány alatt látják demokrácia-, szabadság-, és önállóságérzetüket kiteljesedni, vallásukat a legjobban megélni, gyakorolni.