Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két budapesti kórház csődközelben?

MTI
2002.03.20. 13:42
Az újabb budapesti kórházcsődöknél is kimutatható a főváros felelőssége, erre a problémára az egészségpolitikai cselekvési program sem nyújt megoldást - hangsúlyozta Kupper András, a Fővárosi Közgyűlés Egészségügyi és Sportbizottságának alelnöke a budapesti Fidesz-MDF-MKDSZ-frakció szerdai sajtótájékoztatóján. Ismertetése szerint két újabb kórház szorul a főváros segítségére: a Nyírő Gyula kórháznak 100 millió, a Jahn Ferenc kórháznak pedig 250 millió forintos kamatmentes hitelt kell megszavaznia a Fővárosi Közgyűlésnek.

Kupper András szerint a kórházcsődök kezelésére nem készült fel a főváros, és sorozatos csődhelyzetekhez vezető okokat sem tárta fel, s mindig csak eseti jelleggel vizsgálta, hogy egy-egy kórház miért adósodott el. Rámutatott: a Nyírő Gyula kórház annak ellenére került csődközelbe, hogy a legtöbb ingatlanhasznosítási lehetőséggel rendelkezik a fővárosi kórházak közül. Kupper szerint a Jahn Ferenc kórháznál a főváros azt a hibát követte el, hogy ennek az intézménynek adta a legkevesebb fenntartói támogatást.