Auguszta
-7 °C
0 °C

Tüntetés a rasszizmus ellen

2002.03.21. 08:25
Tizenkét órás tüntetést szerdán a növekvô hazai rasszizmus ellen az Otthont Magyarországból Összefogás civil szervezet a Nemzetközi Antirasszista Nap alkalmából, a Parlament melletti József Attila-szobornál. A délelôtt 10 órakor kezdôdô megmozduláson több neves értelmiségi is felszólalt - írja a Népszava.

Kaltenbach Jenô, a nemzeti és etnikai kisebbségi jogok biztosa a rendezvény résztvevôihez írott levelében a rasszizmust korunk pestisének nevezte, amelynek megítélésében a hazai társadalom erôsen megosztott. Az ombudsman úgy látja: vannak, akik elítélik, mások közömbösek, ismét mások nemzeti alapállásból szemlélik a dolgot. Ôk azok, akikben mindenféle vélt vagy valós magyarellenes megnyilvánulás heves érzelmeket kelt, miközben tagadják a magyarországi rasszizmus létezését is -- fogalmazott Kaltenbach.

A faji megkülönböztetés elleni nemzetközi küzdelem napja alkalmából felvonulást szervez több civil szervezet csütörtökön a fővárosban - adta hírül az MTI. A MINDenki MÁSként EGYforma elnevezésű megmozdulás szervezőinek az a célja, hogy felszólítsák a magyar, illetve az uniós tagállamok kormányait: tegyenek hathatós lépéseket a hátrányos megkülönböztetés megszüntetése érdekében és biztosítsák mindenki számára az alapvető emberi- és szabadságjogok egyenrangú élvezetének és gyakorlásának lehetőségét.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!