Árpád
-2 °C
4 °C

MIÉP: az SZDSZ fizesse ki a fővárosi március 15-ei ünnepséget

MTI
2002.03.21. 12:51
A Magyar Igazság és Élet Pártja fővárosi frakciója kérni fogja, hogy a fővárosi önkormányzat március 15-i ünnepségének költségeit a Szabad Demokraták Szövetsége fizesse ki saját pártkasszájából, mivel véleményük szerint az valójában egy SZDSZ-es rendezvény volt - közölte a frakció csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján Zsinka László. A fővárosi MIÉP frakcióvezetője elmondta: bár az ünnepség a fővárosi önkormányzat, tehát a fővárosiak rendezvénye volt, a téren csak SZDSZ-es zászlók voltak.

Ez egy SZDSZ-rendezvény volt, egy bukásra ítélt törpe pártnak az utolsó március 15-i rendezvénye a fővárosi polgárok pénzén - fogalmazott Zsinka László. Utalt arra: Demszky Gábor az ünnephez méltatlan beszédében szólt a Kádár-rezsim elleni 1972. március 15-i diákmegmozdulásokról, elfelejtett azonban említést tenni az 1972. március 21-i vörös kokárdás tüntetésről, amelyet fiatal diákként, maoistaként ő maga szervezett.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?