Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Többszörösére nőtt a pénzmosás gyanúja miatti bejelentések száma

Magyar Hírlap
2002.03.23. 10:05
Az idei első negyedévben várhatóan majdnem annyi bejelentés érkezik pénzmosás gyanújáról a rendőrségre, mint korábban egész évben - értesült a napilap. Eddig elsősorban a pénzügyi szektorból érkeztek jelzések.

Az ősszel módosított törvény szerint új szakmák, könyvelők, adótanácsadók, műkincs- és régiségkereskedők, ingatlanközvetítők - csaknem 140 ezer vállalkozó - is bekerültek abba a körbe, amelynek tagjai jelenteni kötelesek, ha pénzmosás-gyanús tranzakciót tapasztalnak. Közülük - a jogszabály körüli vita ellenére - eddig több mint ezren kijelölték az ORFK-s kapcsolattartót.

A keddi kormányülésen úgy módosították a végrehajtási rendeletet, hogy az új szakmák képviselőinek (ha nincs állami, szakmai felügyeletük), csak akkor kell eleget tenniük a kötelezettségnek, ha az első pénzmosás-gyanús esetet bejelentik a rendőrségen.