Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Üvegzsebű közjogi méltóságok

Magyar Hírlap
2002.03.25. 07:41
A nailap úgy értesült: a közjogi méltóságok vagyonnyilatkozatát kedden nyilvánosságra hozzák. A parlament decemberi ülésén elfogadott jogszabály nyomán Mádl Ferenc köztársasági elnök, Kovács Árpád, az Állami Számvevőszék (ÁSZ) elnöke s a négy ombudsman is üvegzsebű lesz. Ezzel szemben továbbra sem tekinthető annak a jegybank (MNB) nyolc vezetője, noha vagyonnyilatkozatukat ma várhatóan ők is leadják.

A bevallás vagyoni részében nyilatkozniuk kell az érintetteknek a velük közös háztartásban élő rokonaik (házastárs, gyermek) tulajdonában lévő ingatlanról, gépjárműről, nagy értékű ingóságokról, értékpapírban elhelyezett vagy készpénzes megtakarításról.

Fel kell tüntetni a hathavi képviselői alapdíjat meghaladó pénzintézeti számlakövetelést és tartozást, nyilatkozni kell a jövedelemről, a gazdasági érdekeltségekről, az ingyenes juttatásokról, továbbá a megbízatással összefüggésben kapott ajándékokról is. Az érintetteknek első ízben a jogszabály hatálybalépésétől számított 90 napon belül kell kitölteniük vagyonnyilatkozatukat. Ez a határidő ma jár le.