Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mindkét pártot hibásnak tartja a lakosság a vita elmaradásáért

MTI
2002.03.25. 07:52
A választópolgárok ötöde követi rendszeresen a televíziókban zajló választási vitákat. A két nagy párt miniszter- és kormányfőjelöltjeinek elmaradt szópárbajaiért nagyjából ugyanannyian teszik felelőssé a két pártot: a Fideszt 25, az MSZP-t 22, mindkettőt 25 százalék - derült ki a Szonda Ipsos március 23-án, a Népszabadság megbízásából készült telefonos közvélemény-kutatásának.

A heves politikusi nyilatkozatok ellenére az emberek számottevő - 28 százalékos - hányadának nincs véleménye erről a kérdésről. Az alacsony iskolázottságúak, a fiatalok és a falvakban élők inkább az MSZP-re neheztelnek azért, hogy nem jöttek létre a viták, míg a közép- és felsőfokú végzettségűek, a középkorúak és idősek, valamint a városokban élők főképpen a Fideszt okolják.