Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Eörsit a Liberális Inernacionálé alelnökévé választották

Világgazdaság
2002.03.25. 09:41
A Liberális Internacionálé (LI) alelnökévé választották a szervezet budapesti, 51. kongreszszusán Eörsi Mátyás szabad demokrata képviselőt. A politikus tagja lett az LI legszűkebb döntéshozó testületének is. A szabad demokrata politikus a háromnapos rendezvényt követően tartott tájékoztatóján maga emlékeztetett arra, hogy ezt a pozíciót korábban már betöltötte Orbán Viktor, a Fidesz akkori elnöke is.

Eörsi Mátyás szerint "a kongresszus résztvevői élénken érdeklődtek a magyarországi belpolitikai események iránt, és csodálkozva tapasztalták, hogy a választási programok ismertetése helyett a vitáról folyik a vita a vezető pártok között". A kongresszuson felszólalt Kuncze Gábor, az SZDSZ elnöke is, kijelentve: a választások tétje nemcsak az, hogy ki kormányozza Magyarországot, hanem az is, hogy "a múlt ma is jelen lévő sötét erőit ki lehet-e szorítani a parlamentből".