Judit
3 °C
7 °C

Csurka a zsidóktól félti Budapestet

2002.03.27. 11:43
Nagyon nagy veszélyben van Budapest az idegen: a német, az osztrák, a kínai, de elsősorban az izraeli lakás- és ingatlanvásárlások miatt - jelentette ki Csurka István szerdán. A MIÉP elnöke szerint rendkívül aránytalan az a megvásárolt vagy megvásárolni szándékozott ingatlanmennyiség, amit a néhány milliós lélekszámú izraeliek vesznek meg, azzal összehasonlítva, amit az Ausztriából vagy Németországból idetelepülni kívánók megvásárolnak.

Ezt nem lehet egyszerű üzleti tevékenységként felfogni, ez egy céltudatos településpolitika része, amit csak a nyilvánosság bevonásával lehet helyes mederbe terelni - vélekedett a pártelnök. A MIÉP nem azt mondja, hogy ide egyáltalán ne jöjjenek németek, osztrákok, izraeliek, kínaiak, de a főváros vezetésének tájékoztatnia kell a lakosságot, hogy ez milyen arányú, mit céloz és "mennyire veszélyezteti a magyarság életterét itt Budapesten".- tette hozzá Csurka.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?