Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Centrum konstruktív ellenzékként politizálna

MTI
2002.03.27. 12:25
Kupa Mihály elmondása szerint a Centrum párt parlamentbe jutása esetén konstruktív ellenzékként kíván politizálni. Nem megyünk koalícióba, ha kívülről bárki olyan támogatja a koalíciós partnert, aki számunkra elfogadhatatlan - tette hozzá a Centrum elnöke a Magyar Menedzsment Intézet szerdai budapesti fórumán. Utalt arra: "az elmúlt nyolc év szomorú tapasztalatai azt mutatják, hogy egy kicsi vagy közepes koalíciós partnert hogyan lehet lemorzsolni". Hozzátette, egy ilyen helyzetet mindenképpen szeretnének elkerülni.

Kupa hangsúlyozta, a Centrum párt programjában vannak kiemelt pontok, amelyek végrehajtását elodázhatatlannak tartják és amelyekhez ragaszkodnak. Példaként említette a vidék- és vállalkozásfejlesztés kérdését, a környezetvédelmet és az önkormányzatiságot. Kupa Mihály szélsőséges lehetőségnek nevezte, ám nem zárta ki, hogy az áprilisi választások után nem lehet kormányt alakítani, így új választásokat kell kiírni; adott esetben a nagykoalíció létrejöttét is elképzelhetőnek mondta.