Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nyomoznak Deutsch-ot rágalmazó iratok ügyében

Népszava
2002.03.28. 07:50
A Központi Ügyészségi Nyomozó Hivatal feljelentéskiegészítés keretében már vizsgálja Deutsch Tamás és Juszt László beadványait, amelyeket egymástól függetlenül juttattak el a Legfőbb Ügyészségre (LÜ), erősítette meg Horányi Miklós, az LÜ szóvivője. Mint ismert, a szóban forgó dokumentumok egy közjegyző előtt tett nyilatkozat másolatai, amelyben azzal vádolja Deutsch ifjúsági és sportminisztert egy, az adóhatóság által körözött személy, hogy a miniszter törvénysértésekre kérte őt, majd miután kérése nem teljesült, meg is fenyegette.

Deutsch Tamás februárban, egy sajtótájékoztatón arról számolt be, hogy az újságírók körében egy általa ismeretlen, de rágalmazó tartalmú írást terjesztenek. A miniszter nem ismertette a szöveget, de közölte, hogy ha az irat tartalma nyilvánosságra kerül, pert indít. Deutsch ezután fordult az LÜ-höz, ahová Juszt László újságíró is eljuttatta az iratokat. Az LÜ a beadványokat feljelentésként értelmezve továbbította azt az ügyészség nyomozó szervéhez, amely feljelentéskiegészítést rendelt el az ügyben.