Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Fidesz cáfolja Kövér öngyilkossági javaslatát

2002.03.28. 12:14
Nem igaz, hogy Kövér László egy békéscsabai fórumon öngyilkosságot javasolt azoknak, akik "nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek és sikereinek" - tájékoztatták az Indexet a Fidesz sajtóosztályán csütörtökön. Az ügy előzménye, hogy Eddig tartott a békés rendszerváltás? - címmel tegnap rendkívüli sajtótájékoztatót tartott Békéscsabán Tóth Károly MSZP-s országgyűlési képviselő. A szocialista politikus elmondta, hogy részt vett Kövér László szombati békéscsabai fórumán, ahol a Fidesz ügyvezető alelnöke Tóth szerint az olimpia kapcsán kijelentette: "Sokan vannak ma Magyarországon, akik nem tudnak örülni a kormány intézkedéseinek és sikereinek. Ezért azt ajánlom nekik: vegyenek egy kalapácsot, egy szöget és egy kötelet, menjenek le az alagsorba, és a szögre, vagy ha találtak jó gerendát, akkor arra kössék fel magukat. Ezzel nagy szolgálatot tennének, mert nélkülük könnyebben és hamarabb tudnánk megoldani a feladatainkat." Majd hozzátette: "Lehet, hogy egy kicsit messzire mentem. Akkor azt javaslom nekik, maradjanak életben, az lesz a legnagyobb büntetésük, hogy látják megvalósulni céljainkat, legfeljebb koloncként cipeljük őket a hátunkon."

Tóth Károly a Népszabadságnak elmondta: nincs hangfelvétele az elhangzottakról, tanúkat sem keres, holott az idézett mondatok elhangzásakor legalább százötvenen voltak a teremben, köztük több újságíró is. Ám a másnapi lapok nem idézték Kövér kijelentését.