Jolán
2 °C
4 °C

Tizenegy százalékos Fidesz-MDF előny a Gallupnál

2002.03.28. 18:10
A Magyar Gallup Intézet március 22. és 25 között több mint 2000 magyar felnőtt állampolgárt kérdezett meg arról, hogy részt fog-e venni a választásokon, és mely listára kíván szavazni. Azok közül, akik nagy valószínűséggel ott lesznek az urnáknál április 7-én és már tudják is, hogy kire fognak szavazni, 48 százalék a Fidesz-MDF közös listát támogatja, 37 százalék ellenben az MSZP listájára fog szavazni. Az SZDSZ támogatottsága a nagy valószínűséggel választók között 5 százalékos, a Centrum Párté 4 százalék, a MIÉP-re szavazók aránya pedig 3 százalék.

Az emberek 49 százaléka jósolja a Fidesz-MDF közös lista győzelmét, míg az MSZP győzelmét várók aránya 28 százalék. A Magyar Gallup Intézet internetes honlapján pénteken hozza nyilvánosságra a választások első fordulójára vonatkozó előrejelzését.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?