Erzsébet
1 °C
4 °C

Botrány a Lungo Drom komáromi szervezeténél

RSK
2002.03.28. 18:16
Polgári Bírósághoz fordul a Komárom-Esztergom megyei Lungo Drom leváltott elnöke, aki egy tatabányai Fidesz rendezvény kapcsán bocsánatkérésre szólította fel Kövér Lászlót. A megyei vezetőt szerdán arról értesítette Farkas Flórián, hogy 1998 óta nem ő vezeti a Komárom megyei szervezetet. Virág Albert azonban cáfolja ezt, a Lungo Drom központi szolnoki irodájából a nevére küldött levelekre és elnöki megszólításokra hivatkozva, amelyek szerinte kétséget kizáróan azt bizonyítják: Farkas egészen szerdáig őt tekintette a szervezet megyei vezetőjének.

Farkas Flóriánnak a sajtóhoz eljuttatott szerdai közleménye szerint jelenleg Bogdán Béla a Komárom megyei szervezet vezetője. Ugyanakkor a Roma Sajtóközpont birtokába jutott egy 2000 februárjában írt levél, amelyben a Lungo Drom szolnoki irodájának vezetője a következőkről tájékoztatta Virágot: "kb. 2 éve nem tagja már a Lungo Drom-nak Bogdán Béla és felesége sem. Úgy emlékszem, még a választások előtt kértétek kiléptetésüket és ez meg is történt. A belépési nyilatkozatuk vissza lett postázva részükre."

A történtek miatt Virág Albert bírósághoz fordul, azt kérve: a testület döntse el, hogy ki a Lungo Drom Komárom megyei elnöke. Farkas Flórián szolnoki irodáján azt közölték: Virág leváltását lezártnak tekintik és a továbbiakban nem kívánnak foglalkozni vele.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?