Botrány a Lungo Drom komáromi szervezeténél

RSK
2002.03.28. 18:16
Polgári Bírósághoz fordul a Komárom-Esztergom megyei Lungo Drom leváltott elnöke, aki egy tatabányai Fidesz rendezvény kapcsán bocsánatkérésre szólította fel Kövér Lászlót. A megyei vezetőt szerdán arról értesítette Farkas Flórián, hogy 1998 óta nem ő vezeti a Komárom megyei szervezetet. Virág Albert azonban cáfolja ezt, a Lungo Drom központi szolnoki irodájából a nevére küldött levelekre és elnöki megszólításokra hivatkozva, amelyek szerinte kétséget kizáróan azt bizonyítják: Farkas egészen szerdáig őt tekintette a szervezet megyei vezetőjének.

Farkas Flóriánnak a sajtóhoz eljuttatott szerdai közleménye szerint jelenleg Bogdán Béla a Komárom megyei szervezet vezetője. Ugyanakkor a Roma Sajtóközpont birtokába jutott egy 2000 februárjában írt levél, amelyben a Lungo Drom szolnoki irodájának vezetője a következőkről tájékoztatta Virágot: "kb. 2 éve nem tagja már a Lungo Drom-nak Bogdán Béla és felesége sem. Úgy emlékszem, még a választások előtt kértétek kiléptetésüket és ez meg is történt. A belépési nyilatkozatuk vissza lett postázva részükre."

A történtek miatt Virág Albert bírósághoz fordul, azt kérve: a testület döntse el, hogy ki a Lungo Drom Komárom megyei elnöke. Farkas Flórián szolnoki irodáján azt közölték: Virág leváltását lezártnak tekintik és a továbbiakban nem kívánnak foglalkozni vele.