Szilárda
-4 °C
2 °C

Délben lesz a választási informatikai rendszer főpróbája

Magyar Hírlap
2002.03.29. 09:04
Pénteken délben tartják a választási informatikai rendszer főpróbáját. A BM Központi Hivatalának Balázs Béla utcai épületében a pártok informatikusainak jelenlétében tesztelik a rendszert.

A teljes választási folyamatot mintegy 17 önálló modulból álló komplex, integrált választási alkalmazások programsorozata segíti. Ezt a 72 napos választási folyamat során többször, részenként üzembe helyezik, tesztelik. A választási eljárás utolsó tíz napjára a teljes komplex próbarendszer egyidejű működtetése esik. A tesztállomány 1700 gép egyidejűleg hatalmas mennyiségű adat terhelésének volt kitéve, pontosan abban az ütemben, ahogy a választás napján lesz, és százszázalékosan működött - hangsúlyozta a hivatalvezető.

A próbasorozatra mondhatni, pénteken kerülhet fel a "korona". Egy újabb tesztállománnyal, lényegesen rövidebb idő alatt is teljesíteni kell a feladatot. Az a cél, hogy olyan készségre tegyenek szert a közreműködők az adatok feldolgozásában, hogy április 7-én, vasárnap minél hamarabb legyen előzetes és végleges végeredmény - nyilatkozta Rytkó Emília, az Országos Választási Iroda hivatalvezetője. .

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!