Olivér
4 °C
8 °C

Széchenyi-terv: pályázat patikusoknak és orvosoknak

Világgazdaság
2002.04.04. 06:52
A napilap úgy tudja, hogy napokon belül két újabb pályázatot ír ki a gazdasági tárca a Széchenyi-terv keretén belül.

A közforgalmi gyógyszertárakat üzemeltetők tulajdonszerzését azzal segítik, hogy a patikusok a felvett hitelhez jelentős kamattámogatást kaphatnak. Az első évben a mindenkori jegybanki alapkamat 70, a másodikban 60, a harmadikban 50, a negyedik és ötödik évben pedig 40-40 százalék kamattámogatás nyerhető el. A másik rövidesen startoló pályázat az egészségügyi intézmények modernizálását, valamint új gyógycentrumok kialakítását célozza. A támogatás mértéke - a lap információi szerint - legfeljebb a fejlesztés 75 százaléka, illetve maximum 50 millió forint lehet.

A Világgazdaság azt is megtudta, hogy mindezeken túl módosítják a háziorvosi praxis megvásárlását segítő, eddig nem túlságosan kihasznált kamattámogatási pályázatot is. A változás lényege, hogy szakorvosok is pályázhatnak és a korábbiakhoz képest módosul a támogatás mértéke.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?