Botond, Mózes
EUR 389,49 Ft
USD 373,35 Ft
12 °C
29 °C

Megint hosszabbítás Gresham-ügyben

Népszabadság
2002.04.04. 08:23
Megérkezett a Fővárosi Főügyészségre az ORFK előterjesztése, melyben kezdeményezi a Gresham-palota értékesítésével kapcsolatban korábban elrendelt nyomozás határidejének meghosszabbítását. Az ismeretlen tettes ellen befolyással üzérkedés alapos gyanújával az év elején megindított nyomozás határideje április 11-én jár le, a rendőrség most legalább két hónapos hosszabbítást kér a főügyészségtől.

Tavaly november 15-én a Magyar Demokrata című hetilapra hivatkozva a Magyar Nemzet című napilap tette közzé, hogy 1998 őszén helyi szocialista önkormányzati képviselők befolyásolásáért cserébe összesen 100 ezer dollárt ajánlott fel Medgyessy Péter családi vállalkozásának a Roosevelt téri luxusszállodát építő Gresco Rt. A lapok szerint Medgyessy az összeg egy szerény töredékét karácsonyi ajándék címén szétosztotta a helyi szocialista frakcióban.

Medgyessy Péter szocialista miniszterelnök-jelölt ezzel kapcsolatban a Magyar Nemzet cikkét követően azt nyilatkozta: az ügy szerinte is az igazságszolgáltatás elé kívánkozik, de nem a feljelentés miatt, hanem az általa a Magyar Demokrata és a Magyar Nemzet című napilapok ellen kezdeményezett polgári per miatt. Medgyessy Péter a közelmúltban jogerősen is megnyerte a lapok ellen indított sajtópert a Fővárosi Bíróságon.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek