Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megint hosszabbítás Gresham-ügyben

Népszabadság
2002.04.04. 08:23
Megérkezett a Fővárosi Főügyészségre az ORFK előterjesztése, melyben kezdeményezi a Gresham-palota értékesítésével kapcsolatban korábban elrendelt nyomozás határidejének meghosszabbítását. Az ismeretlen tettes ellen befolyással üzérkedés alapos gyanújával az év elején megindított nyomozás határideje április 11-én jár le, a rendőrség most legalább két hónapos hosszabbítást kér a főügyészségtől.

Tavaly november 15-én a Magyar Demokrata című hetilapra hivatkozva a Magyar Nemzet című napilap tette közzé, hogy 1998 őszén helyi szocialista önkormányzati képviselők befolyásolásáért cserébe összesen 100 ezer dollárt ajánlott fel Medgyessy Péter családi vállalkozásának a Roosevelt téri luxusszállodát építő Gresco Rt. A lapok szerint Medgyessy az összeg egy szerény töredékét karácsonyi ajándék címén szétosztotta a helyi szocialista frakcióban.

Medgyessy Péter szocialista miniszterelnök-jelölt ezzel kapcsolatban a Magyar Nemzet cikkét követően azt nyilatkozta: az ügy szerinte is az igazságszolgáltatás elé kívánkozik, de nem a feljelentés miatt, hanem az általa a Magyar Demokrata és a Magyar Nemzet című napilapok ellen kezdeményezett polgári per miatt. Medgyessy Péter a közelmúltban jogerősen is megnyerte a lapok ellen indított sajtópert a Fővárosi Bíróságon.