Erzsébet
1 °C
4 °C

Kiegyensúlyozottabbak lettek a tévéhíradók

2002.04.05. 07:58
A választásokhoz közeledve kiegyenlítettebb lett a médiában a kormánypártok és az ellenzék megjelenése. Az Országos Rádió és Televíziótestület (ORTT) által naponta készített kimutatás szerint a korábbi, gyakran 80 százalékot is elérő kormánypárti "fölény" március végére átlagosan 60 százalék alá esett. A legkiegyenlítettebbek a tv2 híradói 43-45 százalékos ellenzéki és csak kicsivel magasabb kormánypárti részvétellel - írja a Magyar Hírlap. Az RTL Klubon 51-39-es indexet regisztráltak, míg a Magyar Televízió Híradója 58-32 százalékos megoszlásban szerepeltette a kormány- és ellenzéki pártokat. Náluk 10 százalék jutott az egyéb pártok, illetve a nem egyértelműen besorolható kisgazdák megjelenésére.

A köztársasági elnök szerint a mostani időszakban Magyarországon különösen fontos a valósághoz hű, a köz érdekeit tisztelő televíziózás - adta hírül az Inforádió. Mádl Ferenc erről a Parlamentben beszélt, az Európai Műsorszolgáltató Unió budapesti konferenciája résztvevőinek adott fogadáson. Az államfő köszöntőjében utalt arra, hogy a választások előtt különösen nagy az embereket tájékoztató újságírók felelőssége.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?