Erik, Alexandra
EUR 383,79 Ft
USD 366,75 Ft
9 °C
23 °C

Kiegyensúlyozottabbak lettek a tévéhíradók

2002.04.05. 07:58
A választásokhoz közeledve kiegyenlítettebb lett a médiában a kormánypártok és az ellenzék megjelenése. Az Országos Rádió és Televíziótestület (ORTT) által naponta készített kimutatás szerint a korábbi, gyakran 80 százalékot is elérő kormánypárti "fölény" március végére átlagosan 60 százalék alá esett. A legkiegyenlítettebbek a tv2 híradói 43-45 százalékos ellenzéki és csak kicsivel magasabb kormánypárti részvétellel - írja a Magyar Hírlap. Az RTL Klubon 51-39-es indexet regisztráltak, míg a Magyar Televízió Híradója 58-32 százalékos megoszlásban szerepeltette a kormány- és ellenzéki pártokat. Náluk 10 százalék jutott az egyéb pártok, illetve a nem egyértelműen besorolható kisgazdák megjelenésére.

A köztársasági elnök szerint a mostani időszakban Magyarországon különösen fontos a valósághoz hű, a köz érdekeit tisztelő televíziózás - adta hírül az Inforádió. Mádl Ferenc erről a Parlamentben beszélt, az Európai Műsorszolgáltató Unió budapesti konferenciája résztvevőinek adott fogadáson. Az államfő köszöntőjében utalt arra, hogy a választások előtt különösen nagy az embereket tájékoztató újságírók felelőssége.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek