Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Defend-ügyben már nyomoznak

Népszabadság
2002.04.10. 09:07
Elrendelte a nyomozást a Magyar Posta és a Defend közötti üzletek ügyében a Fővárosi Főügyészség. A nyomozást két szocialista képviselő ismeretlen tettes ellen tett feljelentése alapozza meg. Ez a Defend és a posta kapcsolatát bemutató dokumentumokra épül. A Defend vezetője és egyik tulajdonosa Földi László volt hírszerzőtiszt, aki a Nyírfa-ügyben vált ismertté, majd a valóságban nem létező megfigyelési ügyben betöltött kazettavásárlási szerepe miatt került ismét reflektorfénybe. A Magyar Posta elnök-vezérigazgatója, Kalmár István Simicska Lajos elnöksége idején az APEH elnökhelyettese és Orbán Viktor informatikai tanácsadója volt.

A feljelentésben a képviselők arra hivatkoztak: a posta úgy szerződött a Defenddel pénzfeldolgozási tevékenységének ellátására, hogy a megbízás évi 150 millió forintos többletkiadást jelentett. Kifogásolták, hogy a posta nem lépett fel az ellen, hogy a Defend a tőle felvett 345 milliós tagi kölcsönt nem a kijelölt célokra használta fel, és a kamatait sem fizette. A honatyák úgy vélték: az ügyekkel kapcsolatban a posta részéről hűtlen kezelés, a Defendnél pedig adócsalás gyanúja merül fel. A panaszt hétfőn hagyta helyben az ügyészség, és elrendelte a nyomozást, határidejét június 8-ában határozta meg.