Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Két harmadik helyezett Jászapátiban

MTI
2002.04.13. 11:52
Két harmadik helyezett lett a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 2. számú, Jászapáti központú egyéni országgyűlési választókerületben, miután újraszámolták a jelöltekre az első fordulóban leadott, érvénytelennek minősített szavazólapokat. A szavazatok újraszámolását a jászszentandrási szavazatszámláló bizottságába delegált FKGP-tag kérte. A Független Kisgazdapárt delegáltja indoklásul azt jelölte meg: szerinte érvényesnek számító szavazatokat érvénytelenítettek, és az ismételt számlálás módosíthatja a négyszavazatnyi különbséget a 3. helyezett szabaddemokrata és a 4. helyezett kisgazda jelölt között. A megyei területi választási bizottság az érvénytelen szavazatok számát 298-ról 287-re, míg az érvényes voksokét 21582-ről 21593-ra változtatta. Ennek alapján Rozsi Gábor (FKGP) 1109 helyett 1114, míg Magyar Levente (SZDSZ) 1113 helyett 1114 szavazatot kapott, így a harmadik helyen holtverseny alakult ki.

Az MTI információja szerint a két harmadik helyezett nem folytatja tovább a választási küzdelmet. A kisgazda jelölt a Fidesz-MDF, míg a szabaddemokrata jelölt az MSZP javára visszalépett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek