Előd
8 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Két harmadik helyezett Jászapátiban

MTI
2002.04.13. 11:52
Két harmadik helyezett lett a Jász-Nagykun-Szolnok megyei 2. számú, Jászapáti központú egyéni országgyűlési választókerületben, miután újraszámolták a jelöltekre az első fordulóban leadott, érvénytelennek minősített szavazólapokat. A szavazatok újraszámolását a jászszentandrási szavazatszámláló bizottságába delegált FKGP-tag kérte. A Független Kisgazdapárt delegáltja indoklásul azt jelölte meg: szerinte érvényesnek számító szavazatokat érvénytelenítettek, és az ismételt számlálás módosíthatja a négyszavazatnyi különbséget a 3. helyezett szabaddemokrata és a 4. helyezett kisgazda jelölt között. A megyei területi választási bizottság az érvénytelen szavazatok számát 298-ról 287-re, míg az érvényes voksokét 21582-ről 21593-ra változtatta. Ennek alapján Rozsi Gábor (FKGP) 1109 helyett 1114, míg Magyar Levente (SZDSZ) 1113 helyett 1114 szavazatot kapott, így a harmadik helyen holtverseny alakult ki.

Az MTI információja szerint a két harmadik helyezett nem folytatja tovább a választási küzdelmet. A kisgazda jelölt a Fidesz-MDF, míg a szabaddemokrata jelölt az MSZP javára visszalépett.