Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megtévesztő kampány miatt marasztaltak el egy Fidesz-MDF jelöltet

MTI
2002.04.18. 13:50
A hevesi helyi választási bizottság feljelentést tesz választási bűncselekmény alapos gyanúja miatt a Hevesi Rendőrkapitányságon, mert a testület szerint egy civil szervezet, illetve a Fidesz-MDF helyi képviselőjelöltje olyan szórólapot, illetve hirdetést tett közzé, amely alkalmas a választók megtévesztésére. A választási bizottság felszólította a civil szervezetet, hogy szórólapját haladéktalanul semmisítse meg. Ugyancsak felszólítják Tóth Józsefet, a Fidesz-MDF hevesi jelöltjét, hogy "a hirdetéséből vonja vissza a választók megtévesztésére alkalmas szövegrészt" és intézkedjék annak törléséről.

A bizottsághoz beérkezett panasz szerint a Dél-Hevesiek Baráti Köre elnevezésű szervezet szórólapja egyrészt felhívja a választók figyelmét arra, hogy Godó Lajos, az MSZP hevesi jelöltje területi listáról már bejutott a parlamentbe, másrészt arra bíztat, hogy szavazzanak Tóth Józsefre, a Fidesz-MDF közös jelöltjére. A panasszal élők szerint Tóth József a Hevesi Kábel TV-ben a választók megtévesztését célzó, valótanságokon alapuló hirdetést tett közzé. Eszerint a jelölt hirdetésében a következő szöveg szerepel: "Higgyék el, Godó Lajos már valóban bejutott a parlamentbe, igaz nem az 5. számú egyéni választókerület jelöltjeként, hanem az MSZP Heves megyei területi listájáról a pártra leadott szavazatok alapján. A hír nem hamis, hanem igaz. Most itt a lehetőség, hogy ketten dolgozzanak Önökért..."