Aliz
6 °C
14 °C

Harrach szerint véletlen, hogy saját minisztériuma most oszt segélyt saját körzetében

MTI
2002.04.18. 16:54
Választási visszaélés kivizsgálása ügyében az MSZP szobi képviselőjelöltje, Kárpáti Zsuzsa írásos bejelentést tett a helyi jegyzőnél. A szocialista képviselőjelölt csütörtökön arról tájékoztatta az MTI-t: tudomása szerint Harrach Péter szociális és családügyi miniszter, a Fidesz-MDF helyi képviselőjelöltje 10 ezer forint szociális segélyt és emellé a kampányban használt jelölti szórólapot juttatott el a választópolgároknak. A választások első fordulójában Harrach Péter mögött második helyen végzett Kárpáti Zsuzsa elmondta, választópolgárok jelezték neki, hogy a szobi körzethez tartozó Kemencén, Perőcsényben, Bernecebarátiban, Szobon és Erdőkertesen osztottak rendkívüli segélyt és szórólapot nyugdíjasoknak.

- Az összeg átadásakor tudomásukra hozták, hogy a 10 ezer forint Harrach Pétertől származik - közölte Kárpáti Zsuzsa. Hozzáfűzte: a pénzt Szobon postai alkalmazottak kézbesítették. A jegyzőhöz írt másik levelében az MSZP képviselőjelöltje azt kifogásolta, hogy Zoltai Mihály nagymarosi polgármester 16 polgármester nevében felhívást tett közzé, amelyben Harrach Péter támogatására szólítanak fel.

- A választási törvény alapján csak jelölő szervezet ajánlhat képviselőjelöltet, az önkormányzat pedig nem ilyen szervezet - mondta Kárpáti Zsuzsa. Harrach Péter szociális és családügyi miniszter az MTI érdeklődésére azt mondta: a tények rosszindulatú félreértelmezéséről van szó. Közölte, hogy több tízezer nyugdíjas részesül rendkívüli szociális segélyben, amelyet a szaktárcánál lehet kérvényezni. A miniszter szerint véletlen egybeesés lehet, hogy a posta ugyanazon a napon kézbesítette az érintett nyugdíjasoknak a rendkívüli segély megítéléséről szóló levelet, illetve a kampányszórólapját.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?