A védelmi miniszter felülbírálta a vezérkari főnököt

Magyar Hírlap
2002.04.19. 07:52
Szabó János honvédelmi miniszter felülbírálta a Honvéd Vezérkar főnökét, amikor engedélyezte katonai műszaki eszközök és személyi állomány igénybevételét a Fidesz múlt szombati Kossuth téri kampánygyűlésének hangosításában. Az MSZP alelnöke, Juhász Ferenc a hét elején alkotmánysértéssel vádolta meg a MH-et a közreműködésért. A tárca visszautasítja ezt. A honvédségi eszközök igénybevételére egyaránt engedélyt adhat a vezérkari főnök és a miniszter - tudatták lapunkkal a tárcánál -, s utóbbi az "erősebb". Szabó János eleget tett a Fidesz kérelmének, és a belső árszabás alapján nettó 915 ezer forintért lehetővé tette a hangosításhoz szükséges berendezések és személyzet kikölcsönzését, s ezt aztán végrehajtásra kiadta a vezérkari főnöknek.

Illetékes helyen elismerték viszont, hogy valóban kicserélték a Kossuth téren felvonult járművek rendszámát. Erre - nemzetbiztonsági okból - belső rendelkezés, nem nyilvános jogszabály lehetőséget ad, Fodor Lajos vezérezredes pedig ennek alapján rendelte el ezt. Ma már beismerjük: ez hiba volt - közölte a magát megnevezni nem kívánó honvédelmi forrás.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás