Imahadjárat a sátán ellen - az egyház már választott

Népszabadság
2002.04.19. 08:09
A jelek szerint a templomokban változatlan erővel folyik a kampány a jobboldali pártok mellett. Bellai Zoltán kaposvári református lelkipásztor felhívása a "magát ma éppen szociáldemokratának megjelölő" pártról és a kommunizmus bűneiről rántja le a leplet, nem feledkezve meg az MSZP- SZDSZ kormányzás bírálatáról sem.

Az egyik belvárosi katolikus templomban terjesztett szórólapon ismét olvasható az az ima, amely kéri istent, hogy védje meg "nemzetünk miniszterelnökét, Orbán Viktort", és távolítson el tőle "minden személyes támadást, hogy népünket továbbra is jó erőben, egészségben, a Te szent akaratod szerint tudja vezetni".

Ugyanebben a templomban egy másik katolikus dokumentumhoz is hozzájuthatnak a hívek, amelynek szerzője Blanckenstein György szentendrei plébános. A szöveg egyik részletét betű szerint idézzük: "A sátán akkor tombol, amikor a vesztét érzi. Mutassuk meg, hogy a hitünk nem lankadt!!! A választás tapasztalata nagypénteki állapot. Van-e hitünk, hogy lesz ebből még Húsvét??? Indítsuk el ezt az imahadjáratot a sátán ellen!!!! Túlságosan könnyedén vettük, hogy a választást megnyertük."