Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Torgyán feljelentést tett a székházeladás miatt

Népszabadság
2002.04.24. 10:08
Az FKGP Belgrád rakparti székházának eladása miatt feljelentést tett az Országos Rendőr-főkapitányságon Torgyán József kisgazda elnök. Erről a politikus a Nap-kelte keddi műsorában beszélt.

A székházat év elején vásárolta meg Szeremley Huba 700 millió forintért. Az üzletember a vételárból 200 millió forintos foglalót már megfizetett. A szerződés szerint a fennmaradó 500 millió kifizetése után a tulajdonába kerül az épület, ha az FKGP július 31-ig nem tudja visszafizetni a foglalót. Mivel az FKGP a 0,76 százalékos választási eredménye után nem kap költségvetési támogatást, nem tudja visszafizetni a 200 milliót Szeremleynek, s a párt elveszti székházát.

- Azért tettem büntetőfeljelentést az ügyben ismeretlen tettes ellen csalás bűntettének gyanúja miatt, mert sem a vételár, sem a foglaló visszafizetésének a határideje nem stimmel - közölte Torgyán. Állítása szerint nem volt tudomása arról, hogy az FKGP főtitkára, Gyimóthy Géza, valamint G. Nagyné Maczó Ágnes alelnök és Deák József pártfőügyész 700 millió forintért eladta a székházat.