Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Az OVB elutasította a töredékszavazatokról szóló beadványt

2002.04.26. 19:14
Elutasította az Országos Választási Bizottság (OVB) Vecsernyés Sándor joghallgató beadványát, amelyben amellett érvelt, hogy az első forduló után visszalépett jelöltekre leadott szavazatokat nem lehet figyelembe venni a töredékszavazatok számlálásnál és a mandátumok elosztásánál. Az OVB erről nyolc igen és négy nem szavazat mellett döntött. A bizottság tagjai különböző módon érveltek az a beadvány elutasítása mellett, abban azonban egyetértettek, hogy az nem megalapozott.

Az OVB a beadvány elutasításáról határozatban döntött, és nem adott ki állásfoglalást, mint ahogy azt a joghallgató kérte. Az OVB állásfoglalása a testület számára ír elő követendő normákat. Bordás János, a bizottság fideszes delegáltja és még három tag azt szerették volna ha az OVB nem a mai rendkívüli, hanem a hétfői ülésén foglalkozna a kérdéssel, mert szerintük nem volt elég idő a probléma tanulmányozására.