Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Palesztin demonstráció a Mátyás templomnál

MTI
2002.04.28. 16:34
A népüket sújtó izraeli agresszió, valamint a bethlehemi Születés templomában történtek ellen tiltakoztak Magyarországon élő palesztinok és szimpatizánsaik a budai várbeli Mátyás- templom előtt vasárnap délután. A Mátyás-templomnál virágokat és mécseseket elhelyező demonstrálók transzparensein egyebek között az volt olvasható, hogy "Nemzetközi haderőt a palesztin nép védelmében", "Izrael = terror", "El a kezekkel a Születés templomától", "Szűz Mária, amit a te fiaddal tettek, azt teszik velünk".

A békés, csöndes rendezvényt megzavarta, hogy egy férfit a helyszínt biztosító rendőröknek kellett elküldeniük a helyszínről. A férfi állítása szerint lezsidózták és megfenyegették őt. A Magyarországon élő palesztinok ez alkalommal már harmadszor demonstráltak az izraeli agresszió ellen. Először az izraeli nagykövetség előtt, majd a Kossuth téren tartottak megmozdulást. Abu Alhuda Nedal, a Magyarországon élő palesztinok képviselője elmondta, hogy terveik szerint legközelebb május 12-én rendeznek egész napos szolidaritási napot a Városligetben.