Árpád
-2 °C
4 °C

A szerencsi szocialistát elképesztette a választási bizottság

MTI
2002.04.29. 14:48
Az, hogy a területi választási bizottság a második forduló után Koncz Ferenc fideszes képviselőjelölt kifogása alapján őt hirdette ki győztesnek, számomra elképesztő volt, nem az eredmény, hanem az eljárás miatt - jelentette ki Szabó György, az MSZP Borsod-Abaúj-Zemplén megyei elnöke hétfői miskolci sajtótájékoztatóján. Az MSZP-s képviselő bírósági döntéssel, két szavazattöbbséggel jutott parlamenti mandátumhoz a 11-es számú szerencsi választókerületben.

Szabó szerint a területi választási bizottság pontosan tudta, hány Koncz Ferencre leadott szavazatot kell érvényesnek találnia az érvénytelenek között ahhoz, hogy megforduljon a helyzet. A politikus szerint a területi választási bizottság nem politikamentes testület, hiszen pártok delegáltjaiból és függetlenekből áll; Murányi Zsolt független elnök ugyanakkor 1998-ban a területi választási bizottságban a Fidesz delegáltja volt. Hangsúlyozta: a független bíróság viszont úgy foglalt állást, hogy azokat a szavazólapokat, amelyeket Koncz Ferenc kifogása alapján érvénytelenből érvényesnek nyilvánított a választási bizottság az ő javára, ismételten megvizsgálja.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?