Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Torgyán pártalkotmány-ellenesnek tartja a választmányi ülést

MTI
2002.04.29. 19:09
Országos nagygyűlést és nagyválasztmányt tartanak szombaton a Független Kisgazdapárt azon vezetői, akik szembefordultak Torgyán Józseffel; a pártelnök ugyanakkor a Fővárosi Bíróságnak bejelentette, hogy nem tekinthető joghatállyal bíró rendezvénynek a fórum. Torgyán József hétfőn az MTI megkeresésére azt mondta, hogy a pártalkotmány értelmében az országos nagyválasztmányt az FKGP elnöke hívja össze az országgyűlési választások hivatalos végeredményének kihirdetését követő hatvan napon belül. Hozzátette: június 15-ére írta ki a fórumot, és erről már tájékoztatta a megyei elnököket.

- A legfontosabb az alkotmányos rend betartása. A nagyválasztmányt és a nagygyűlést nem hívhatja össze bárki - mutatott rá az FKGP elnöke. Közölte, csak akkor indul újból a párt elnöki tisztségéért, ha "elsöprő többséggel" kérik fel erre.