Aliz
6 °C
14 °C

Tisztázó megbeszélésre hívja Kellert az Operaház főigazgatója

MTI
2002.04.30. 16:29
Tisztázó megbeszélésre hívja Locsmándi Miklós, a Magyar Állami Operaház főigazgatója Keller Lászlót, az MSZP frakcióvezető-helyettesét - tájékoztatta az Operaház sajtóosztálya kedden az MTI-t. Locsmándi Miklós azt követően hívta egyeztetésre Keller Lászlót, hogy a politikus nem fogadta el az Operaház jövőjével kapcsolatos, hetekkel ezelőtt, a Nemzeti Kulturális Örökség Miniszteréhez eljuttatott kérdéseire adott válaszokat. Az operaház főigazgatója szeretné megismertetni Keller Lászlót az Operaházban folyó művészeti és működési átalakítás terén folyó munkálatokkal - jelezte az intézmény sajtóosztálya. A közlemény szerint Locsmándi Miklós "egyúttal szeretné lecsendesíteni az Operaházon belül és kívül is folyó, egyre zajosabb vitákat".

Keller László a napokban megismételte az Operaházzal kapcsolatos kormányzati tervekre vonatkozó, írásbeli választ igénylő kérdéseit. Egyebek között azt szeretné tudni, hogy a főzeneigazgatói poszttal kapcsolatban "konkrétan mit tartalmazott, milyen elképzeléseket, programot, koncepciót, dokumentumokat nyújtott be a pályázati felhívás kiemelt szakmai pontjaira vonatkozóan a nyertes pályázó".

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?