Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Nem sértettek kampánycsendet Pétervásárán

MTI
2002.05.02. 16:14
Nem sértette meg a kampánycsendet Sós Tamás, a pétervásárai körzet szocialista képviselőjelöltje - állapította meg csütörtöki, jogerős végzésében a Heves megyei Bíróság. Ez azt jelenti, hogy a testület elutasította Horváth Lászlónak, a Fidesz-MDF képviselőjelöltjének a Heves megyei Területi Választási Bizottság határozata ellen benyújtott kifogását. Sós Tamás 235 szavazattal előzte meg vetélytársát a választások második fordulójában.

A politikus a kampánycsend megsértésének megállapítását és a szavazás megismétlését kérte a bíróságtól. Horváth László szerint ugyanis Sós Tamásnak a Kossuth Rádió Oxigén című műsorában, a Heves megyei Területfejlesztési Tanács elnökeként tett, Sirok és környéke vízellátási problémáinak megoldását sürgető nyilatkozata alkalmas volt a választói akarat befolyásolására. A bíróság ezzel szemben megállapította, hogy a nyilatkozat során semmilyen politikai utalás nem hangzott el. Sós Tamás riporteri kérdésre válaszolva, szakmai nyilatkozatot tett.