A főváros 30 ezer dolláros kötbért számláz az államnak

MTI
2002.05.02. 19:08
A Fővárosi Önkormányzat többszöri egyeztetés után sem kapta meg a kultusztárca levelét, amelyben elismerik, hogy az Erzsébet téri beruházás nem a megállapodásban foglaltak szerint készült el a határidőre; ezért a kormány és a főváros között kötött szerződés nem módosítható - derült ki Atkári János csütörtöki nyilatkozatából.

Budapest főpolgármester-helyettese megjegyezte: a főváros azt várta a tárcától, hogy a magyar állam ismerje el: a tér rendezésével és az ott végzett beruházás befejezésével kapcsolatban nem tudta tartani a 2002. április 15-i határidőt, és kezdeményezi a szerződés módosítását. Utalt arra, hogy a jelenleg érvényes szerződés szerint, ha a beruházás befejezésére vonatkozó feltételek nem teljesültek április 15-ig, akkor a minisztériumnak napi ezer dolláros kötbért kell fizetnie a főváros számára. - A Fővárosi Önkormányzat így következő lépésként május 16-án elküldi az egy hónap alatt összeggyűlt 30 ezer dolláros kötbér számláit a tárcához - közölte.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás