Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán az MKDSZ védnöke

2002.05.03. 18:14
A Magyar Kereszténydemokrata Szövetség (MKDSZ) pénteki országos elnökségi ülésén felkérte Orbán Viktort, hogy vállalja el a védnök tisztét a szövetségben, a miniszterelnök a felkérést elfogadta. Erről Harrach Péter szociális és családügyi miniszter, az MKDSZ vezetője a tanácskozást követően Budapesten tájékoztatta az újságírókat. A nemzeti egység megerősítésére Orbán Viktor személyiségének integráló ereje jelenti az egyetlen lehetőséget számunkra - emelte ki Harrach Péter.

Elmondta, hogy Orbán Viktor az MKDSZ tagjaként fogja betölteni a védnöki tisztet. Ez a tisztség lehetővé teszi számára, hogy részt vegyen az MKDSZ rendezvényein, testületi ülésein. Az MKDSZ vezetője jelezte, hogy a védnöki tiszt létrehozása érdekében még módosítani kell a szervezet alapszabályát. Harrach Péter közlése szerint Orbán Viktor a tanácskozáson felszólalva hangsúlyozta, hogy minden erejét a polgári összefogás megerősítésére fordítja.