Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Orbán-kormány: 373 titkos kormányhatározat

Magyar Hírlap
2002.05.06. 07:07
Az Orbán-kormány kevesebb titkos határozatot hozott, mint elődjei. Az úgynevezett 3000-es határozatok közé elsősorban az állam-, vagy szolgálati titkok kerülnek, de ide sorolhatóak azok az iratok is, amelyek kizárólag a kormány és tagjai számára jelölnek meg feladatot. Míg a Horn-kormány 486 nem nyilvános, úgynevezett 3000-es határozatot hozott, addig ezeknek a száma az elmúlt négy parlamenti esztendőben 373 volt - értesült a napilap a Miniszterelnöki Hivatal illetékesétől.

Ugyanakkor más téren gyakran élt az Orbán-kabinet a "titkosítás" eszközével: az Országimázs Központ által elköltött állami milliárdokról például csak hosszú huzavona után tájékoztatta a nyilvánosságot. De ide tartozik az is, hogy az ombudsman ajánlása és a közvélemény nyomásának ellenére továbbra sem enged a kancellária abban, hogy közzé tegye a nemrég kinevezett elit főtisztviselő-kar közérdekűnek számító szakmai adatait.