Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Újra költözik az OMIKK?

Népszabadság
2002.05.09. 07:10
A Népszabadság információi szerint az oktatási tárca által kilakoltatott Országos Műszaki Információs Központ és Könyvtár (OMIKK) visszakerülhet egykori székházába, a budapesti Múzeum utcába.

Mint emlékezetes, az OMIKK megszüntetéséről és állományának a Budapesti Műszaki Egyetem (BME) könyvtárához csatolásáról tavaly májusban született döntés, s a szakmai ellenérvek ellenére júniusban már meg is kezdődött a költöztetés. A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete több pert is indított a törvénytelennek tartott átszervezés miatt, ezek a Legfelsőbb Bíróság előtt vannak, jogerős döntés még nem született.

Vadász János, a KKDSZ elnöke a Népszabadságnak elmondta: az MSZP száznapos programjának kulturális részében szerepel a megszüntetett OMIKK újraalapítása és visszaköltöztetése.